Euro rămâne aproape de pragul de 4,60 lei, dolarul coboară la un nivel minim al ultimilor doi ani și jumătate

Euro rămâne aproape de pragul de 4,60 lei, dolarul coboară la un nivel minim al ultimilor doi ani și jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,5985 lei/euro, în creștere cu 0,06% față de cotația precedentă și nou nivel maxim din 21 iunie, în contextul în care conjunctura internațională rămâne nefavorabilă leului, în timp ce dolarul a coborât la un nivel minim din 13 ianuarie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni, BNR a afișat un curs de 4,5958 lei/euro, scrie News.ro.

Cursul a testat pragul de 4,60 lei/euro începând de vineri după-amiază, pe fondul unor factori interni și externi nefavorabili, însă analiștii consideră că banca centrală ar putea interveni în sprijinul leului.

Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie CITEȘTE ȘI Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie

"Sunt semne ale unei zile marcate de aversiune față de risc după ce Coreea de Nord a tras o rachetă peste Japonia, însă ne îndoim că BNR va lăsa cursul peste 4,60, în condițiile în care istoria arată că banca centrală a intervenit pentru a limita volatilitatea generată de factori externi. Dacă ne înșelăm, am putea vedea ordine de stop-loss care să genereze o creștere accentuată a cursului (euro/leu)", arată un raport al ING Bank, publicat marți.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8513 lei la 3,8198 lei, nivel minim din 13 ianuarie 2015.

Cursul francului elvețian a crescut de la 4,0387 lei la 4,0428 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs dolar
curs euro
bnr