Euro se apropie de 4,57 lei, leul este afectat ușor de tensiunile geopolitice

Euro se apropie de 4,57 lei, leul este afectat ușor de tensiunile geopolitice
scris 9 aug 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5687 lei/euro, în creștere cu 0,11% față de nivelul precedent, pe o piață cu fluctuații reduse, creșterea tensiunilor geopolitice pe dosarul nord-coreean afectând ușor cotațiile monedelor emergente, așa cum este și leul.

Marți, BNR a afișat un curs de 4,5635 lei/euro, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat constant de la începutul ședinței de miercuri, însă deprecierea a fost limitată la 0,1%,ca și în cazul forintului ungar, analiștii punând evoluția pe seama creșterii tensiuniilor legate de situația Coreei de Nord, ce afectează ușor monedele emergente.

Fondatorul Băncii Carpatica, Ilie Carabulea, cere de la Patria Bank peste 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Fondatorul Băncii Carpatica, Ilie Carabulea, cere de la Patria Bank peste 40 milioane lei

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 3,8643 lei până la 3,8909 lei.

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în vremuri tensionate, a crescut semnificativ, de la 3,9722 lei la 4,0354 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
bnr
euro