FMI, premieră impusă de pandemie. Vine în România, dar ...virtual

FMI, premieră impusă de pandemie. Vine în România, dar ...virtual
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2021

O echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita în mod virtual Bucureștiul, în perioada 10 - 28 mai, pentru analiza anuală a economiei românești, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV, a anunțat vineri reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală și de Est, Nadeem Ilahi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Echipa FMI va discuta cu autoritățile române despre politicile și evoluțiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României, alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți din mediul de afaceri și ONG-uri", se arată într-un comunicat al instituției financiare.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile vizitei, scrie Agerpres.

Jan Kees Martijn este cetățean olandez și în prezent este șef de misiune pentru România și Serbia, șef al diviziei sud-est a departamentului european și până de curând a fost șeful misiunii pentru Albania. Înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internațională la Universitatea din Amsterdam și deține un doctorat în economie.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românești, în baza consultărilor pe Articolul IV. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
vizita virtuala