Fondul de Garantare a aprobat plăți de 333,8 milioane lei pentru creditorii Astra Asigurări, Carpatica Asig și Forte Asigurări, aflate în faliment

Fondul de Garantare a aprobat plăți de 333,8 milioane lei pentru creditorii Astra Asigurări, Carpatica Asig și Forte Asigurări, aflate în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2017

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a aprobat la plată, până la finele lunii octombrie 2017, în Comisia Specială a FGA, 63.398 cereri de plată, pentru societățile aflate în faliment: Astra Asigurări, Carpatica Asig, Forte Asigurări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Specială a Fondului a aprobat 55.205 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai societății Astra Asigurări-în faliment, 6923 de cereri pentru cei ai societății Carpatica Asig –în faliment și 1270 de cereri de plată, pentru creditori de asigurări ai societății Forte Asigurări.

FGA avea înregistrate, la finalul lunii octombrie 2017, 63.575 cereri de plată pentru societatea Astra Asigurări, 30.135 cereri de plată pentru Carpatica Asig și un număr de 1365 cereri de plată depuse de către potențialii creditori de asigurare ai societății Forte Asigurări, companii aflate în faliment.

Din totalul plăților de 333,8 milioane lei efectuate până la 31 octombrie 2017, în contul creditorilor Astra Asigurări s-au virat 284,5 milioane lei, în timp ce pentru creditorii Carpatica Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat și suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii Forte Asigurări.

Guvernatorul băncii centrale a Chinei avertizează că sistemul financiar este tot mai vulnerabil din cauza îndatorării mari CITEȘTE ȘI Guvernatorul băncii centrale a Chinei avertizează că sistemul financiar este tot mai vulnerabil din cauza îndatorării mari

FGA reamintește potențialilor creditori de asigurări ai companiilor Astra Asigurări, Forte Asigurări și Carpatica Asig că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către petenții care au depus cereri de plată în timpul legal prevăzut de legislație și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor al unui asigurător în faliment.

De asemenea, Fondul de Garantare a Asiguraților informează că evenimentele din ultimele luni, respectiv incendiul de la depozitul din Dărăști, Ilfov, al companiei Global Arhive Management sau atacurile informatice asupra bazei de date a companiei Astra Asigurări nu au avut nici un impact asupra activității FGA.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul de garantare a asiguratilor
astra asigurari
carpatica asig
forte asigurari