Fondul de Garantare: Din 24 aprilie, creditori de asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor

Fondul de Garantare: Din 24 aprilie, creditori de asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2017

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat vineri că potențialii creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări, aflată în faliment, vor mai putea transmite către fond cereri de plată, pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite, până în 24 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În conformitate cu legea în vigoare, orice persoană care pretinde un drept de creanță împotriva Forte Asigurări poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data apariției dreptului de creanță. ”Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlinește în data de 24 aprilie 2017, în cazul societății Forte Asigurări, scrie News.ro.

Impozitarea venitului global: Suntem pregătiți să trecem la un sistem bazat pe încrederea dintre stat și contribuabil? CITEȘTE ȘI Impozitarea venitului global: Suntem pregătiți să trecem la un sistem bazat pe încrederea dintre stat și contribuabil?

Dispozitia legală prevede și situația în care dreptul de creanță al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatorești de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. În această situație, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nașterii dreptului de creanță”, se arată în comunicat. Până în data de 31 martie 2017, FGA a înregistrat 1206 cereri de plată, atât pentru cele 1626 dosare preluate de la Forte Asigurări, cât și pentru cele 275 de dosare nou deschise de către Fond. FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare, al societății în faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul de garantare
forte asigurari