Fondul de investiții ARK Invest, controlat de Cathie Wood, cunoscută datorită previziunilor sale îndrăznețe, a ajuns la o deținere de peste 870 milioane dolari la UiPath

Fondul de investiții ARK Invest, controlat de Cathie Wood, cunoscută datorită previziunilor sale îndrăznețe, a ajuns la o deținere de peste 870 milioane dolari la UiPath
scris 13 iul 2021

Fondul american de investiții ARK Investment Management (ARK Invest), cu active de peste 50 miliarde de dolari în administrare, controlat de Cathie Wood, și-a majorat deținerea la UiPath la mai mult de 870 milioane de dolari, după achiziția unui nou pachet minoritar de acțiuni.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

ARK Invest a cumpărat 247.130 de acțiuni UiPath, în  valoare de peste 16,9 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Investiția a fost realizată prin intermediul ARK Innovation, unul dintre ETF-urile administrate de ARK Invest.

În urma achiziției, ARK Invest a ajuns la o deținere totală de peste 12,7 milioane de acțiuni UiPath, în valoare de 872 milioane de dolari.

Fondul american de investiții a intrat în acționariatul primului unicorn fondat în România în aprilie, printr-o investiție inițială de 189 milioane de dolari.

UiPath, companie fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

Fondul ARK Invest, cu active de peste 50 miliarde de dolari în administrare, a fost înființat în 2014 de Catherine “Cathie” Wood, anterior director de investiții la AllianceBernstein.

Wood a devenit cunoscută datorită previziunilor sale îndrăznețe privind evoluția acțiunilor unor companii precum Tesla, pentru care are un preț-țintă de 3.000 de dolari până în 2025.

Într-un interviu recent pentru Bloomberg, Wood și-a reiterat convingerea că prețul Bitcoin ar putea ajunge la 500.000 de dolari pe termen lung.

ARK Invest este un investitor activ la Tesla, cu o participație de peste 5 milioane de acțiuni, evaluată în prezent la aproximativ 3,3 miliarde de dolari. De asemenea, fondul pregătește lansarea unui ETF (fond tranzacționat la bursă) susținut de bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
ark invest
ark investment management
cathie wood
actiuni uipath
investitie uipath