Fondul pentru IMM-uri va garanta creditele acordate de CEC si BT beneficiarilor programului Start-Up Nation

Fondul pentru IMM-uri va garanta creditele acordate de CEC si BT beneficiarilor programului Start-Up Nation
scris 3 iul 2019

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a anunțat, miercuri, că antreprenorii, care acceseaza programul Start-Up Nation și solicită o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia si de garanția fondului.

Valoarea unei garanții individuale este de maximum 160.000 lei, aferentă unei finanțări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă, scrie News.ro.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation pot fi acordate în termen de două zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, dupa aprobarea finanțărilor.

David Lipton va prelua interimar conducerea FMI, după nominalizarea lui Lagarde la președinția BCE CITEȘTE ȘI David Lipton va prelua interimar conducerea FMI, după nominalizarea lui Lagarde la președinția BCE

Pentru FNGCIMM, programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susținerii a 5.100 de antreprenori din întreaga țară, volumul garanțiilor acordate depășind 780 de milioane de lei.

Instituția susține că a contribuit astfel la crearea a circa 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul șomerilor, absolvenților sau persoanelor defavorizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
start-up nation