Acțiunile Oil Terminal, la a 3-a zi consecutivă când dau cu capul de tavanul bursei. Creștere de peste 50% față de săptămâna trecută, în așteptarea investitorului american

Acțiunile Oil Terminal, la a 3-a zi consecutivă când dau cu capul de tavanul bursei. Creștere de peste 50% față de săptămâna trecută, în așteptarea investitorului american
scris 3 iul 2019

După ce Oil Terminal a notificat piața cu privire la interesul pentru companie din partea fondurilor de investiții Amerocap, cu conexiuni la un fost oficial al Admnistrației George W. Bush, acțiunile sunt la a 3-a sesiune la rând în care cresc în limita superioară de 15% admisă de sistemul Bursei.

Și în sesiunea de astăzi, acțiunile Oil Terminal (OIL) au rămas fără ofertă la Bursa de Valori Bcuurești, în condițiile în care deja cotația a explodat în plafonul unei creșteri de 15% admisă pentru o ședință de tranzacționare de sistemul operatorului de piață. La prețul de 0,2380 lei/acțiune, cotația este cu 51,59% peste nivelul de închidere al săptămânii precedente, de 0,1570 lei/acțiune.

Este o mișcare catalizată de convocatorul pentru o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor din 5 august, publicat vineri după închiderea ședinței bursiere că în cadrul evenimemntului corporativ va prezenta o informarte cu privire la interesul fondurilor de investiții Amerocap. Acțiunile operatorului terminalului petrolier din Portul Constanța au rupt cu putere un trend descendent în care se aflau de la începutul anulu 2018, într-un context de așteptări pozitive față de o potențială venire a americanilor.

Americanii de la Franklin Templeton, o poveste de peste un deceniu la administrarea Fondului Proprietatea, cu 12 miliarde de lei în buzunarele acționarilor CITEȘTE ȘI Americanii de la Franklin Templeton, o poveste de peste un deceniu la administrarea Fondului Proprietatea, cu 12 miliarde de lei în buzunarele acționarilor

Amerocap este un investitor de private equity care vizează dispersarea riscurilor prin multiple plasamente în sectorul de energie și industria de apărare și are plasamente de peste 1 miliard de dolari. Fondurile Amerocap au echipe de investiții la New York, Washington, Londra, București și Cali, al 3-lea oraș al Columbiei, potrivit portalului companiei.

Nu este prima dată când entitatea își arată interesul față de companii din industria românească. Amerocap se judecă de 1 an cu combinatul chimic Chimcomplex, pe care l-a sprijinit cu servicii de consultanță la preluarea principalelor active ale Oltchim, după ce compania controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza a renunțat la serviciile consultanților americani.

Romgaz are un nou Consiliu de Administrație provizoriu, condus de fostul președinte ANRE Nicolae Havrileț CITEȘTE ȘI Romgaz are un nou Consiliu de Administrație provizoriu, condus de fostul președinte ANRE Nicolae Havrileț

Deși nu sunt acțiuni în „Ask”, cererea este servită periodic, iar la jumătatea orarului de tranzacționare de la BVB pe acest emitent se cumulaseră schimburi însumând aproximativ 722.000 de lei.

Fondurile Amerocap sunt în parteneriat cu Abraham Group, care îl are ca șef pe Spencer Abraham fostul secretar al Departamentului Energiei a SUA din perioada 2001-2005, în Administrația președintelui George W. Bush, și care s-a lansat în politică în calitate de senator de Michigan.

Președinte și co-fondator al Abraham Group este și Joseph McMonigle, fost vicepreședinte al Agenției Internaționale a Energiei (IEA) afiliată Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE).

La prețul unde acțiunile Oil Teminal au rămas fără ofertă, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 138,62 milioane lei (33,03 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
bvb
bursa
ministerul energiei
amerocap
sua
chimcomplex