Acțiunile Renault cresc puternic, pe fondul speculațiilor privind o fuziune între constructorul auto francez și Nissan

Acțiunile Renault cresc puternic, pe fondul speculațiilor privind o fuziune între constructorul auto francez și Nissan
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2018

Acțiunile Renault s-au apreciat joi cu până la 8,3% pe fondul informațiilor din presă privind o potențială fuziune între constructorul auto francez și partenerii japonezi de la Nissan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE: Acțiunile Renault au închis cu o creștere de 5,79%, la 98,50 euro pe unitate. La acest preț, capitalizarea companiei se ridică la 29,12 miliarde de euro, cu aproape 1,6 miliarde de euro peste valoarea de piață consemnată la finele tranzacțiilor de ieri.

 

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, șeful alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, conduce negocierile dintre cele două companii, al căror președinte este, și va deține șefia companiei rezultate în urma fuziunii.

Un purtător de cuvânt al alianței a declarat că aceasta “nu comentează zvonuri și speculații”.

Carlos Ghosn anunță consolidarea „turbo” a Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi: 14 milioane de vehicule în 2022 CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn anunță consolidarea „turbo” a Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi: 14 milioane de vehicule în 2022

Renault deține în prezent 43% din acțiunile Nissan, iar japonezii au un pachet de 15% la producătorul auto francez. Statul francez are o participație de 15% la Renault, iar în trecut s-a arătat reticent să vândă acțiunile la Renault.

În jurul prânzului, acțiunile Renault erau în creștere cu 4,62% față de referință, la 97,41 euro pe unitate, după ce anterior s-au apreciat cu până la 8,3%.

La începutul lunii, Reuters a relatat, tot pe surse, că Renault și Nissan discută o eventuală achiziție a pachetului de 15% deținut de stat la Renault de către japonezi, însă informațiile au fost dezmințite atât de cele două companii, cât și de guvernul de la Paris.

Recent, Ghosn a spus că nu exclude unele fuziuni în alianță, dar nu acesta este scopul acesteia în acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
actiuni
nissan
fuziune
surse