Franța semnalează că Libra, criptomoneda Facebook, nu îndeplinește cerințele pentru a putea fi lansată

Franța semnalează că Libra, criptomoneda Facebook, nu îndeplinește cerințele pentru a putea fi lansată
scris 18 iul 2019

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a subliniat miercuri că Libra, criptomoneda Facebook, nu îndeplinește cerințele pentru a putea fi lansată și a reafirmat faptul că se va opune ca o companie privată să aibă posibilitatea de a crea o monedă echivalentă celor suverane, relatează agenția EFE.

"Nu putem să acceptăm vreo monedă de schimb cu același tip de puterea ca a celor suverane. Este nevoie de reglementare și, momentan, Libra nu îndeplinește cerințele", a declarat presei, la începerea reuniunii cu omologii din G-7, Le Maire, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Case de marcat cu jurnal electronic - Finanțele schimbă Legea prevenirii. Nerespectarea obligației de a avea noile case de marcat va fi sancționată direct cu amenzi, de până la 10.000 de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Case de marcat cu jurnal electronic - Finanțele schimbă Legea prevenirii. Nerespectarea obligației de a avea noile case de marcat va fi sancționată direct cu amenzi, de până la 10.000 de lei

El a subliniat că în primul rând este o chestiune de suveranitate.

"Nu se poate converti într-o monedă suverană. Trebuie respectate regulile de luptă împotriva spălării de bani sau a finanțării terorismului, impuse tuturor celorlalte monede", a precizat acesta.

Facebook și alte 27 de organizații care formează Asociația Libra (printre ele Visa, Mastercard, Uber, Lyft, PayPal, eBay, Vodafone și Spotify) au anunțat în iunie, în mod oficial, crearea unei criptomonede până în 2020, care va fi integrată în WhatsApp și Messenger.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
libra
facebook