Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie

Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie
scris 21 dec 2018

Procesul de integrare a Bancpost în Banca Transilvania (BT), începută în luna aprilie a acestui an, a intrat în linie dreaptă, iar fuziunea celor două bănci va avea loc în 31 decembrie, a anunțat, vineri, BT.

Planul de integrare pe parcursul a 9 luni, stabilit de BT odată cu achiziționarea Bancpost de la Eurobank Group, a avut la bază experiența într-un proiect similar, când Banca Transilvania a integrat Volksbank România în 2015, scrie News.ro.

Printre principiile integrării Bancpost se numără formarea unei echipe mixte BT – Bancpost, care va presupune implicarea echipelor ambelor bănci în activități specifice integrării, pe lângă cele comerciale și colaborării cu clienții. În plus, băncile au decis formarea unei echipe de integrare, cu responsabilități directe în acest program, care a cuprins aproape 100 de persoane: sponsori, leads, co-leads, ambasadori și consultanți externi.

Societe Generale și-a vândut participația de 35% în La Banque Postale Financement CITEȘTE ȘI Societe Generale și-a vândut participația de 35% în La Banque Postale Financement

La nivelul organizării, s-a decis derularea a 30 de proiecte pe domenii-cheie pentru cunoașterea activității, echipei, ofertei comerciale, clienților și culturii organizaționale a Bancpost, schimbul de know-how și de experiență făcându-se în funcție de acestea. Pentru clienții Bancpost, s-a avut în vedere facilitatea de a folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele BT având aceleași comisioane la ridicarea de numerar pe care le au la ATM-urile Bancpost.

”Din iunie și până în prezent au fost realizate aproximativ 600.000 de tranzacții cu carduri Bancpost la bancomatele BT, ceea ce înseamnă peste 3.000 de tranzacții/zi”, se arată în comunicat.

În plus, s-au avut în vedere lansarea campaniei de conversie a creditelor în franci elvețieni pentru 2.300 de clienți Bancpost eligibili și organizarea distribuirii, începând cu octombrie, a 440.000 de carduri BT pentru clienții Bancpost, prin intermediul celor două bănci și prin curierat. Totodată, BT Leasing și ERB Leasing au fuzionat în octombrie, BT Direct și ERB Retail Services vor deveni aceeași companie în 2019, potrivit băncii.

”Pe lângă Bancpost, Banca Transilvania a achiziționat de la Eurobank Group, în aprilie a.c., companiile ERB Leasing și ERB Retail Services, derulând și în cazul acestora programe de integrare. BT Leasing și ERB Leasing au fuzionat în octombrie a.c., iar în ceea ce privește instituțiile nebancare destinate acordării creditelor de consum, ERB Retail Services și BT Direct, integrarea este în desfășurare, urmând să devină aceeași companie în prima parte a anului 2019”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancpost
banca transilvania