Fuziunea dintre Deutsche Bank și Commerzbank ar putea pune în pericol 20.000 de locuri de muncă – lider sindical

Fuziunea dintre Deutsche Bank și Commerzbank ar putea pune în pericol 20.000 de locuri de muncă – lider sindical
scris 18 mar 2019

Fuziunea dintre Deutsche Bank și Commerzbank ar putea pune în pericol 20.000 de locuri de muncă, a declarat luni liderul sindicatului Verdi, Frank Bsirske, publicațiilor germane Stuttgarter Zeitung și Stuttgarter Nachrichten, transmite Reuters.

Bsirske este și membru al consiliului de supraveghere al Deutsche Bank, scrie News.ro.

VIDEO Anchetă FBI cu ecouri în România. SUA îi acuză pe creatorii bulgari ai monedei virtuale OneCoin de fraudă în sistem piramidal de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Anchetă FBI cu ecouri în România. SUA îi acuză pe creatorii bulgari ai monedei virtuale OneCoin de fraudă în sistem piramidal de miliarde de dolari

”Aproximativ 20.000 sau chiar mai multe posturi ar putea fi în pericol”, a avertizat Bsirske.

Acesta a spus că cele două bănci nu se potrivesc una cu cealaltă și că mai mult sens ar avea o combinare a activităților internaționale.

Unificarea operațiunilor celor două bănci germane ar avea ca efect o suprapunere a segmentelor de clienți de retail și corporativi, ceea ce va crea probleme pentru angajați, a adăugat liderul de sindicat.

”În acest moment, nu văd ce sens ar avea fuziunea”, a spus Bsirske.

Duminică, Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, și rivala sa Commerzbank au anunțat că discută despre o posibilă fuziune, punând capăt zvonurilor din ultimele luni despre o astfel de uniune.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank
fuziune