Generali România a înregistrat anul trecut un avans de 32,5% al primelor brute subscrise, la 642,8 milioane lei

Generali România a înregistrat anul trecut un avans de 32,5% al primelor brute subscrise, la 642,8 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Subsidiara din România a grupului italian de asigurări Generali a înregistrat în 2016 o creștere cu 32,5% a primelor brute subscrise față de anul anterior, până la 642,8 milioane lei (143 milioane euro), avansul fiind susținut mai ales de segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare creștere a subscrierilor, de 38,4%, a fost înregistrată de Generali pe segmentul asigurărilor generale, până la 573,7 milioane lei, segmentul RCA fiind cel mai dinamic, scrie News.ro.

"Majorarea volumului de afaceri non-life a fost susținută, în principal, de clasa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), unde, pe fondul creșterii de peste trei ori a numărului de contracte, primele brute subscrise au urcat la 205,5 milioane lei în 2016. Cota de piață deținută de Generali România pe linia RCA a atins 5,1%", arată raportul companiei.

De asemenea, subscrierile pe segmentul Casco au urcat cu 4%, până la 190,17 milioane lei, în timp ce segmentul asigurărilor generale, excluzând auto, a crescut într-un ritm mult mai modest, de doar 2,3% față de 2015.

“Ca urmare a dezvoltării portofoliului, urmărim cu prudență evoluția fiecarei linii de business și mai ales pe cea a segmentului RCA. În același timp, aplicând o politică mai riguroasă de subscriere și eficientizând procesele interne, linia Casco a generat rezultate îmbunătațite considerabil, având, în prezent, o contribuție importantă la rezultatul pozitiv înregistrat”, a declarat directorul general al Generali România, Adrian Marin, citat în comunicatul companiei.

ANRE schimbă metodologia de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de energie electrică clienților finali CITEȘTE ȘI ANRE schimbă metodologia de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de energie electrică clienților finali

Cea mai slabă evoluție a fost înregistrată de segmentul asigurărilor de viață, unde subscrierile s-au redus în 2016 cu 1,8%, până la 69,1 milioane lei. În urma evoluției, asigurările de viață au scăzut ca pondere în afacerile Generali România până la 10,75%.

La finalul anului trecut, Generali Româniai se situa pe locul 8 în clasamemtul firmelor românești de asigurări, cu o cotă de piață de 6,85% după valoarea primelor brute subscrise din 2016, potrivit datelor publicate anterior de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe primele locuri în clasament se situează Allianz-Țiriac Asigurări, cu o cotă de piață de 13,1%, Omniasig (11,5%), Asirom (11,4%), Groupama (9,9%), Euroins (9,3%), City Insurance (8,4%) și NN Asigurări de Viață (7,05%).

viewscnt
Afla mai multe despre
generali romania
rca