Goldman Sachs ar putea vinde noul sediul din Londra pentru peste 1 miliard de lire sterline, în perspectiva Brexit

Goldman Sachs ar putea vinde noul sediul din Londra pentru peste 1 miliard de lire sterline, în perspectiva Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2018

Banca americană Goldman Sachs și-ar putea vinde noul sediu central european de Londra, pentru peste 1 miliard de lire sterline (1,4 miliarde dolari), iar apoi să închirieze clădirea, ca măsură preventivă pentru posibilele efecte negative ale Brexitului, au declarat persoane apropiate acestui plan, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Goldman Sachs analizează vânzarea înainte să se mute în clădirea aflată în apropierea sediului său actual de pe Fleet Street, la începutul anului viitor, au spus persoanele, precizând că nu a fost luată o decizie finală, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs și al CBRE Group, compania de brokeraj care îi acordă consultanță în vederea posibilei vânzări, au refuzat să comenteze.

Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie CITEȘTE ȘI Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie

Cererea puternică din partea investitorilor străini a determinat companii precum Lloyds Banking Group și KPMG să vândă și să închirieze apoi sediile centrale din Londra, în ultimul an. Creșterea prețurilor a redus randamentele pentru cele mai bune clădiri din City of London, centrul financiar londonez la un minim de 4%, ca urmare a creșterii apetitului pentru veniturile pe termen lung.

Noul sediu central al Goldman Sachs din Londra va avea o suprafață de aproximativ 78.000 de metri pătrați pentru zona de birouri și o capacitate de circa 9.600 de angajați, potrivit unui document publicat de companie.

Vânzarea, iar apoi închirierea clădirii ar însemna că ”Goldman poate extrage capitalul acum, în cazul unor probleme provocate de Brexit sau al creșterii dobânzilor, care mărește randamentele. Vor putea de asemenea să pună capitalul să lucreze în operațiunile core, asigurându-se în același timp că au un sediu prestigios în Londra”, a arătat Sue Munden, analist la Bloomberg Intelligence.

Valoarea exactă a clădirii va fi determinată de chiria pe care Goldman va accepta să o plătească, au mai spus sursele.

Prețurile birourilor din City of London au scăzut pentru scurt timp după votul în favoarea Brexit din iunie 2016, dar anul trecut au revenit la niveluri record. Chiriile sunt menținute la un nivel ridicat de lipsa unor noi proiecte după criza financiară mondială, cuplată cu cererea puternică din partea companiilor care vor spații de birouri flexibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
brexit
sediu londra