Grecia, Franța și România - cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Grecia, Franța și România - cel mai ridicat deficit de cont curent din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2023

Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 10,5 miliarde de euro (0,3% din PIB) în trimestrul patru din 2022, după un deficit de cont curent de 80,4 miliarde de euro (2% din PIB) în precedentele trei luni, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trimestrul patru din 2021 UE a consemnat un surplus de cont curent de 67,2 miliarde de euro (1,8% din PIB), scrie Agerpres.

Romgaz le plătește aproape 70 milioane spaniolilor de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale de la Iernut, întârziată cu 3 ani. Care este deadline-ul CITEȘTE ȘI Romgaz le plătește aproape 70 milioane spaniolilor de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale de la Iernut, întârziată cu 3 ani. Care este deadline-ul

Conform Eurostat, în perioada octombrie - decembrie 2022, un număr de nouă state membre ale UE au înregistrat un excedent de cont curent, pe primele locuri fiind Germania (53,1 miliarde de euro), Irlanda (15,8 miliarde de euro), Danemarca (12,3 miliarde de euro), Suedia (7,8 miliarde de euro), Spania (7 miliarde de euro), Țările de Jos (4,3 miliarde de euro) și Italia (3 miliarde de euro), în timp ce alte 16 țări membre, printre care și România, au înregistrat deficit de cont curent.

Țările membre UE cu cel mai ridicat deficit de cont curent au fost Grecia (minus 6,2 miliarde de euro), Franța (minus 6,7 miliarde de euro) și România (minus 5,9 miliarde de euro),

În trimestrul patru din 2022, UE a înregistrat excedente de cont curent pe relația cu Marea Britanie (38 miliarde de euro), Elveția (28,5 miliarde de euro), Canada (16 miliarde de euro), SUA (9,5 miliarde de euro), Hong Kong (7,5 miliarde de euro), Japonia (5,6 miliarde de euro), centrele financiare offshore (5,5 miliarde de euro) și India (2,4 miliarde de euro). Deficite au fost pe relația cu China (minus 57,7 miliarde de euro), Rusia (minus 13 miliarde de euro) și Brazilia (minus 3,1 miliarde de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit de cont curent
romania