Grupul italian Intesa Sanpaolo vinde două divizii de plăți pentru 1 miliard de euro

Grupul italian Intesa Sanpaolo vinde două divizii de plăți pentru 1 miliard de euro
scris 2 mai 2016

Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo a ajuns la un acord privind vânzarea diviziilor de plăți Setefi și Intesa Sanpaolo Card către consorțiului Mercury U.K. Holdco, care include fondurile de investiții Advent, Bain Capital și Clessidra, pentru 1,04 miliarde de euro, banca urmând să se concentreze pe activitățile principale, informează Bloomberg și MarketWatch.

Tranzacția ar urma să fie finalizată până la finele anului și va genera un câștig net de 892 milioane de euro în rezultatele băncii din 2016.

Ca parte a acordului, Intesa Sanpaolo a convenit să continue utilizarea serviciilor de carduri și de procesare a plăților Setefi și Intesa Sanpaolo Card în următorii 10 ani.

Raportul Finanțelor asupra execuției bugetului: Atât încasările, cât și cheltuielile sunt sub nivelul programat în primul trimestru CITEȘTE ȘI Raportul Finanțelor asupra execuției bugetului: Atât încasările, cât și cheltuielile sunt sub nivelul programat în primul trimestru

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

Banca și-a redus anul trecut pierderea din România cu 22,4%, la 29 milioane euro, în condițiile în care marja operațională s-a îmbunătățit cu mai mult de patru procente, iar cheltuielile au scăzut cu peste 2,4 milioane euro.

Venitul operațional al Intesa Sanpaolo în România a scăzut cu 5,1%, la 40 milioane euro, în timp ce costurile operaționale au coborât cu 2,42 milioane euro (9%), la 27 milioane euro

La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo a crescut de peste două ori anul trecut, la 2,74 miliarde euro, de la 1,25 miliarde euro în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
plati
fond investitii
mercury u.k. holdco
setefi
plati
carduri