Guvernul face un pas înapoi și anulează o parte din datoriile firmelor aflate în insolvență

Guvernul face un pas înapoi și anulează o parte din datoriile firmelor aflate în insolvență
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 oct 2015

Firmele aflate în insolvență sau în proces de reorganizare vor beneficia la rândul lor de ștergerea penalităților de întârziere și a unei părți din dobândă pentru datoriile înregistrate la 30 septembrie 2015, dacă achită suma principală până la 31 martie 2016, Guvernul modificând proiectul inițial și hotărând ca facilitatea să fie valabilă și pentru aceste societăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în proiectul redactat inițial și prezentat în premieră de Profit.ro, textul stabilea că "prevederile prezentei ordonanțe de urgență nu se aplică pentru contribuabilii aflați în procedura insolvenței potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență". 

Miercuri, însă, la finalul ședinței în care a aprobat ordonanța, Guvernul a comunicat sec: contribuabilii aflați în insolvență sau reorganizare pot beneficia de aceste facilități fiscale dacă îndeplinesc condițiile impuse.

Această decizie diferă inclusiv de forma proiectului postat pe site-ul Ministerului Finanțelor și care de asemenea excludea firmele în insolvență din categoria societăților beneficiare.

Ordonanța aprobată stabilește că firmele și persoanele fizice care își vor plăti până la sfârșitul lunii martie a anului viitor suma principală din datoria bugetară de la 30 septembrie 2015 vor fi scutite atât de penalitățile de întârziere, cât și de la plata unei sume reprezentând 54,2% din dobânda aferentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
firme
insolventa
penalitati