Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor

Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, anunțând într-un document de consultare că dorește să introducă o legislație oficială pentru activitățile criptomonede până în 2024, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul și-a publicat răspunsul la un document de consultare emis la începutul acestui an, care a subliniat recomandări privind reglementarea industriei cripto, scrie News.ro.

Hidroelectrica a pierdut în primă instanță procesul în care a vrut să anuleze măsurile dispuse de Curtea de Conturi după inspecția care a dus recent și la sesizarea Parchetului CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a pierdut în primă instanță procesul în care a vrut să anuleze măsurile dispuse de Curtea de Conturi după inspecția care a dus recent și la sesizarea Parchetului

În documentul de luni, guvernul a spus că intenționează să includă o serie de activități cu criptoactive sub aceleași reglementări care guvernează băncile și alte firme de servicii financiare. ”Sunt foarte încântat să prezint aceste propuneri finale pentru reglementarea criptoactivelor în Marea Britanie, în numele guvernului. Aștept cu nerăbdare să continuăm munca noastră cu sectorul pentru a face viziunea noastră o realitate pentru Regatul Unit, ca un hub global pentru tehnologia criptoactivelor”, a declarat Andrew Griffith, ministrul serviciilor financiare din Regatul Unit, într-un comunicat.

Propunerile guvernului includ reguli mai stricte pentru platformele de tranzacționare, custozi care stochează criptomonede în numele clienților și companiile de creditare în cripto.

Regatul Unit propune, de asemenea, regimuri mai stricte pentru abuzul de piață și emiterea și divulgarea criptoactivelor.

Finanțări nerambursabile de 775 milioane euro pentru IMM-uri din 6 județe. Domeniile vizate de Programul Tranziția Justă și condițiile pentru obținerea fondurilor europene CITEȘTE ȘI Finanțări nerambursabile de 775 milioane euro pentru IMM-uri din 6 județe. Domeniile vizate de Programul Tranziția Justă și condițiile pentru obținerea fondurilor europene

Guvernul își propune să introducă legi pentru industria cripto în fața Parlamentului până în 2024, potrivit ziarului.

Nu este imediat clar în această etapă cum vor arăta legile din Marea Britanie cu privire la cripto. UE a stabilit un cadru clar pentru activele digitale cu regulamentul său MiCA (Piețe în Crypto-Assets), inclusiv un proces de licențiere pentru firmele cripto.

Regatul Unit este în acest proces înaintea altori țări care sunt lideri în tehnologie. Numeroase proiecte de lege trec prin Congres, dar SUA sunt cu mult în urmă altora când vine vorba de a aduce legi federale oficiale pentru industria cripto.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
marea britanie