Guvernul ungar și BERD au plătit 282 milioane de dolari pentru o participație de 30% la divizia locală a Erste

Guvernul ungar și BERD au plătit 282 milioane de dolari pentru o participație de 30% la divizia locală a Erste
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2016

Guvernul ungar și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au convenit luni să preia fiecare o participație de 15% din acțiunile subsidiarei ungare a grupului bancar austriac Erste Group Bank pentru o sumă combinată de 77,78 miliarde forinți (282 milioane de dolari), informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna februarie a anului trecut, președintele BERD, Sir Suma Chakrabarti, a semnat un memorandum de înțelegere cu premierul ungar Viktor Orban și directorul general de la ErsteGroup, Andreas Treichl, conform căruia BERD și Guvernul ungar vor prelua fiecare o participație de până la 15% din acțiunile Erste Bank Hungary Zrt. Potrivit calendarului inițial, tranzacția urma să se încheie până la finele lui 2015.

"Înainte de finalizarea tranzacției, Erste Group va consolida baza de capital a Erste Bank Hungary Zrt. pentru a putea permite băncii să ofere noi credite economiei ungare", au anunțat părțile într-un comunicat de presă difuzat luni.

Separat, un purtător de cuvânt de la Erste Group a confirmat că banca va utiliza întreaga sumă rezultată de pe urma emiterii de noi acțiuni pentru a consolida capitalul subsidiarei sale ungare.

Borc a plecat de la Lafarge cu un bonus și alte avantaje salariale de 3,5 milioane lei CITEȘTE ȘI Borc a plecat de la Lafarge cu un bonus și alte avantaje salariale de 3,5 milioane lei

Guvernul ungar va achiziționa o participație de 15% din acțiunile Erste Bank Hungary Zrt. prin intermediul companiei de stat Corvinus Zrt, care anul trecut a preluat și totalitatea acțiunilor la Budapest Bank de la GE Capital pentru 700 milioane dolari.

BERD și Corvinus vor plăti același preț pentru participațiile lor la Erste Bank Hungary Zrt., a șasea mare bancă din Ungaria în funcție de active. Închiderea tranzacției, așteptată să aibă loc în toamnă, depinde de obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare ungare și europene precum și de finalizarea majorării de capital ce trebuie făcută de Erste Group Bank la divizia sa din Ungaria. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
erste