Indicele ROBOR a crescut

Indicele ROBOR a crescut
scris 8 dec 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,71% de la 2,68%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,90%, de la 2,87%.

PROFIT NEWS TV Ministrul pentru IMM-uri și Turism: Începe plata beneficiarilor din schema de ajutor pentru HoReCa. Dorim să lansăm anul viitor alte programe pentru mediul de afaceri CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul pentru IMM-uri și Turism: Începe plata beneficiarilor din schema de ajutor pentru HoReCa. Dorim să lansăm anul viitor alte programe pentru mediul de afaceri

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei octombrie-decembrie 2021, este de 1,08%, în declin față de nivelul de 1,25% aferent celui de-al treilea  trimestru.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr