Indicele ROBOR a stagnat

Indicele ROBOR a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,81%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 5,87%.

FOTO România cumpără sisteme de artilerie de la firma sud-coreeană Hanwha Aerospace în valoare de un miliard de dolari CITEȘTE ȘI FOTO România cumpără sisteme de artilerie de la firma sud-coreeană Hanwha Aerospace în valoare de un miliard de dolari

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC)  scade de la 5,9% în perioada aprilie – iunie, la 5,86% în perioada 1 iulie – 31 septembrie.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr