Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,25%, cel mai mic nivel din ultimele două luni

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,25%, cel mai mic nivel din ultimele două luni
scris 30 mai 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,25%, cel mai mic nivel din ultimele două luni, potrivit datelor publicate joi de Banca Națională a României (BNR).

Miercuri, indicele a scăzut la 3,26%, scrie News.ro.

Joi, indicele a coborât la 3,25%, cel mai mic nivel din 2 aprilie, când a fost 3,23%.

FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,38%, pentru a doua oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, recent, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr