Indicele ROBOR la 3 luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni scade
scris 8 dec 2022

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut de la 7,72% la 7,71%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 7,93%.

FAN Courier încheie anul cu afaceri de peste 225 milioane de euro și investiții record: Impact puternic la profitabilitate. Compania vizează poziția de lider în Republica Moldova și extinderea pe alte piețe internaționale CITEȘTE ȘI FAN Courier încheie anul cu afaceri de peste 225 milioane de euro și investiții record: Impact puternic la profitabilitate. Compania vizează poziția de lider în Republica Moldova și extinderea pe alte piețe internaționale

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 2,65% la 4,06%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr