Indicele S&P 500 a închis în scădere, din cauza pandemiei de coronavirus; Acțiunile Tesla au coborât cu 6,5% la debutul în S&P 500

Indicele S&P 500 a închis în scădere, din cauza pandemiei de coronavirus; Acțiunile Tesla au coborât cu 6,5% la debutul în S&P 500
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Indicele american S&P 500 a încheiat tranzacțiile de luni în scădere, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, care au umbrit efectul pozitiv al acordului din Congres referitor la noul pachet de stimulare a economiei. Tesla a devenit luni cea mai valoroasă companie inclusă vreodată în S&P 500, dar titlurile sale au coborât cu 6,5% la debutul în acest indice, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Nasdaq a coborât ușor, cu 0,1%, în timp ce indicele Dow Jones a avansat modest, scrie News.ro.

EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro

”Creșterea de Moș Crăciun va trebui să aștepte. Știrile îngrijorătoare legate de Covid-19 din Marea Britanie au reamintit piețelor că pandemia de Covid-19 nu a fost încă rezolvată; drumul ar putea fi accidentat și nesigur”, a declarat David Carter, director pentru investiții la firma Lenox Wealth Advisors din New York.

Liderii din Congres au ajuns la un acord, duminică, după luni de zile de neînțelegeri. Proiectul, în valoare de 900 de miliarde de dolari, urma să fie adoptat luni în plenul Congresului.

Titlurile băncilor au avut o evoluție pozitivă, contrară curentului general. Rezerva Federală a publicat vineri rezultatele testelor de stres și a anunțat relaxarea restricțiilor referitoare la răscumpărări de titluri și dividende. Acțiunile Goldman Sachs Group au crescut cu 6,1%.

Între cele 11 sectoare incluse în S&P 500, doar cel financiar și cel tehnologic au consemnat creșteri.

Titlurile Nike au avansat cu 4,9%, după ce producătorul de echipamente sportive și-a îmbunătățit estimările referitoare la venitul anual.

Acțiunile Lockheed Martin au scăzut cu 1,9%, după ce compania a anunțat că va cumpăra producătorul de motoare pentru rachete Aerojet Rocketdyne, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Titlurile International Business Machines au închis în declin cu 2%. IBM a anunțat că va cumpăra startupul finlandez Nordcloud, pentru a-și dezvolta divizia de cloud-computing.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
tesla