ING Bank: Piețele leului recuperează pierderile după Brexit

ING Bank: Piețele leului recuperează pierderile după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Moneda națională ar putea înregistra luni un câștig modest, având în vedere atmosfera pozitivă din piețele globale din această dimineață, după ce a închis ședința de vineri cu o depreciere de doar 0,2%, potrivit unui raport al ING Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Leul a închis ședința de vineri cu o depreciere de doar 0,2%, lângă 4,5250/EUR. În pofida incertitudinilor generate de votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, perechea EUR/RON a scăzut după saltul inițial, mișcare sprijinită posibil de faptul că banca centrală s-a aflat în piață pentru a oferi lichiditate (creșterea ratelor din piața monetară ar putea indica acest lucru). Această evoluție a venit și în contextul unor intervenții verbale din partea unui membru al board-ului și a altor oficiali ai BNR. Între timp, valutele din regiune au fost mult mai volatile, cu forintul și zlotul închizând cu o depreciere de peste 1% și 2%, respectiv (chiar dacă și aceste monede au recuperat o mare parte din pierderi după reacția negativă inițială în urma votului pentru Brexit). Astăzi am putea vedea un câștig modest pentru leu, având în vedere atmosfera pozitivă din piețele globale din această dimineață", se spune în raport.

Analiștii băncii susțin că se așteaptă ca la licitația de luni pentru obligațiuni la trei ani, de 500 de milioane de lei (ultima din iunie), să se înregistreze un randament sub nivelul bid de închidere de vineri, de 1,90%.

"Condițiile bune de lichiditate, perspectiva menținerii ratelor scăzute pentru mai mult timp după referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE și preferința departamentelor ALM ale băncilor locale pentru acest segment al curbei ar putea să ducă la o cerere puternică. Altfel, panta curbei de titluri de stat în lei a închis ședința de vineri în creștere. Asta, în condițiile în care randamentul obligațiunilor cu scadențe lungi a crescut cu 11-12 puncte de bază (cu toate că, la deschidere, avansul era de aproape 20 de puncte de bază)", se precizează în raportul băncii. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ing banl
brexit
leu