Lagarde, recent nominalizată la șefia BCE, a demisionat din postul de director general al FMI

Lagarde, recent nominalizată la șefia BCE, a demisionat din postul de director general al FMI
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iul 2019

Christine Lagarde, recent nominalizată pentru postul de președinte al Băncii Centrale Europene (BCE), a demisionat de la conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI) cu efect din data de 12 septembrie, a anunțat FMI marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit FMI, procesul de selectare a următorului director general va fi inițiat rapid, interimatul la șefia instituției urmând să fie asigurat în continuare de David Lipton. Lipton a preluat conducerea interimară pe 3 iulie, la o zi după ce Christine Lagarde a fost nominalizată la președinția BCE.  

“Dorim să ne exprimăm cea mai mare apreciere față de tot ce a făcut directorul general Lagarde pentru instituție. Moștenirea realizărilor sale a lăcat o amprentă durabilă asupra Fondului. Sub îndrumarea sa, Fondul și-a ajutat cu succes membrii să navigheze o serie complexă și fără precedent de provocări, printre care impactul crizei financiare și al replicilor ulterioare”, arată board-ul FMI într-un comunicat.

Lagarde (63 ani), fost ministru de Finanțe al Franței, a preluat conducerea FMI în 2011, fiind prima femeie desemnată în postul de director al instituției. Dacă va primi aprobarea Parlamentului European, ea va deveni și prima femeie de la șefia BCE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
fmi
bce
nominalizare
demisie