Leul se apreciază ușor față de euro, după ce președintele BCE a vorbit despre noi măsuri de relaxare monetară

Leul se apreciază ușor față de euro, după ce președintele BCE a vorbit despre noi măsuri de relaxare monetară
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 22 ian 2016

Leul s-a apreciat cu 0,1% față de euro la cursul Băncii Naționale a României, la 4,5274/euro, după ce Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene a vorbit despre noi măsuri de relaxare monetară în zona euro la forumul economic de la Davos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția leului este mai slabă decât cea a monedelor din regiune. Euro a pierdut peste 0,8% față de forintul maghiar și zlotul polonez până la ora 13:15.

BCE va lua noi măsuri de relaxare monetară la ședința de politică monetară din martie pentru a combate dezinflația și a susține economiile statelor din zona euro, a indicat, ieri, Draghi, în fața bancherilor și oamenilor de afaceri adunați la Davos, Elveția.

Discursul italianului din fruntea BCE a dus piețele pe verde, după un început de an foarte prost. Bursa de la Londra era pe plus cu 2,2%, iar cea de la Frankfurt cu 2%. Prețul țițeiului a crescut cu peste 5% la peste 30 de dolari/barilul, după ce miercuri a fost cotat la cea mai redusă valoare din ultimii 12 ani.

Euro a scăzut cu 0,34% față de dolar, la 1,0837.

Volatilitatea ridicată din piețe din ultima perioadă, generată de îngrijorările privind evoluția economică a Chinei, a afectat și leul, care a fost cotat începând cu sfârșitul anului trecut aproape de cele mai reduse valori din ultimii doi ani față de euro.

BNR cotează un dolar la 4,1770 lei, în scădere cu 0,37% față de ieri. Francul elvețian s-a apreciat nesemnificativ la 4,1337 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs bnr
curs euro
curs valutar