Venitul Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru

Venitul Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2020

Venitul net al băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru, la 209,1 milioane lei, față de prima jumătate a anului 2019, în timp ce profitul net realizat în primele șase luni ale acestui an a fost de 55,3 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane lei în prima jumătate din 2020, scrie News.ro.

Nouriel Roubini: Una dintre provocările unei țări ca România este că au plecat \ CITEȘTE ȘI Nouriel Roubini: Una dintre provocările unei țări ca România este că au plecat "creierele". Ce trebuie făcut

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor grupului a ajuns la 8,66 miliarde lei, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde lei.

”La nivel individual, Garanti BBVA a înregistrat un venit net de 209,1 milioane lei, cu o creștere de 3,8% față de rezultatul din prima jumătate a anului 2019. Profitul net realizat în primele șase luni ale anului 2020 a fost de 55,3 milioane lei”, a anunțat joi grupul, care arată că portofoliul de clienți a crescut cu 1,4%, la peste 426.000.

În această perioadă caracterizată de incertitudine, volumul depozitelor a crescut cu 15,6% în cazul clienților individuali și cu 14,3% în cazul clienților IMM.

„2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creștere sănătoasă și organică, și nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziție puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context și să luăm deciziile adecvate. De asemenea, o parte semnificativă a angajaților grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menținem poziția prudentă și continuăm să acordăm prioritate sănătății echipei și comunității noastre”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti BBVA România.

În primele șase luni ale anului, rețeaua POS a crescut cu 17%, până la 14.085 de unități, ca parte a eforturilor băncii de a asigura tranzacții sigure pentru clienții săi. Numărul total de carduri a ajuns în aceeași perioadă la 306.698.

În primul semestru, cele două instituții financiare nebancare ale grupului, care operează în domeniul leasingului și al creditelor de consum, au înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu un venit net cumulat de 54 de milioane de lei și un profit net cumulat de 13,1 milioane lei, la sfârșitul lunii iunie.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB) al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). În prima jumătate a anului 2020, Garanti BBVA Turcia a înregistrat un venit net consolidat de 434,33 milioane euro și un volum al activelor de 63,45 miliarde euro, în timp ce contribuția sa în economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash și non-cash în valoare totală de 47,87 miliarde euro.

Grupul Garanti BBVA România reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing și credite de consum.

Garanti BBVA este prezentă în România din 1998.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bbva
banca