Lira sterlină, cea mai slabă evoluție lunară față de dolar de la referendumul pentru Brexit din 2016

Lira sterlină, cea mai slabă evoluție lunară față de dolar de la referendumul pentru Brexit din 2016
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 sep 2022

Lira sterlină a înregistrat cea mai abruptă scădere lunară față de dolarul american de la referendumul legat de Brexit, pe fondul intensificării incertitudinilor economice și politice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira a coborât cu 4,5% în august, până la 1,16 dolari, cea mai mare scădere lunară din octombrie 2016. De asemenea, lira sterlină a scăzut cu aproape 3% față de euro.

Fitch: Problema aprovizionării cu gaze continuă să pună presiune pe economiile din ECE. Doar România rămâne mai puțin afectată! CITEȘTE ȘI Fitch: Problema aprovizionării cu gaze continuă să pună presiune pe economiile din ECE. Doar România rămâne mai puțin afectată!

Scăderea monedei în august reflectă deteriorarea perspectivelor economiei britanice, în condițiile în care criza energetică este o lovitură puternică pentru companii și consumatori. Noul prim-ministru, care urmează să fie numit săptămâna viitoare, ar putea aduce și mai multă incertitudine pe măsură ce va stabili noi priorități fiscale.

"Este probabil ca dificultățile să se intensifice pentru lira sterlină în toamnă, în contextul în care economia britanică navighează printre noile inițiative fiscale, iar prețurile la energie și indicele prețurilor de consum sunt încă în creștere", au declarat analiștii JPMorgan, citați de Financial Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira
dolar
gbp
lira sterlina
brexit