Lira sterlină, la minimul ultimelor trei săptămâni după sondaje care arată creșterea numărului susținătorilor Brexit

Lira sterlină, la minimul ultimelor trei săptămâni după sondaje care arată creșterea numărului susținătorilor Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2016

Lira s-a depreciat luni, în raport cu dolarul, la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, în urma unor sondaje care au arătat creșterea numărului de susținători ai Brexit, amplificând temerile că referendumul din 23 iunie va provoca turbulențe pe piețele financiare și va submina încrederea în Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda britanică a scăzut față de monedele a 10 state dezvoltate, ca urma a creșterii sprijinului pentru ieșirea Marii Britanii din UE, arată news.ro.

Lira este în declin cu 0,9%, la 1,4383 dolari pe unitate, după ce a coborât la 1,4353, cel mai redus nivel atins după 16 mai.

Banca Angliei a avertizat că incertitudinile legate de rezultatul referendumului afectează creșterea economiei britanice.

Uniunea Europeană va supraviețui în eventualitatea unui Brexit – vicepreședintele PE CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va supraviețui în eventualitatea unui Brexit – vicepreședintele PE

Instituțiile internaționale, între care FMI și Organizația pentru Cooperare și Dezvol,tare Economică, au semnalat la rândul lor în privința impactului unui vot pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

”Un vot de ieșire ar expune numeroase incertitudini”, a declarat Sue Trinh, director pentru strategie valutară în regiunea Asia la Royal Bank of Canada în Hong Kong.

Un sondaj efectuat de YouGov pentru televiziunea ITV a arătat că 45% dintre britanici ar vota pentru ieșirea Marii Britanii din UE, în timp ce 41% ar vota pentru rămânere.

Potrivit unui alt sondaj, efectuat de compania de cercetare TNS, 43% dintre votanți susțin retragerea din Uniune și 41% sunt pro-UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira
brexit
deepreciat