Lira sterlină s-a prăbușit la un minim record în raport cu dolarul și se apropie puternic de paritatea cu moneda americană

Lira sterlină s-a prăbușit la un minim record în raport cu dolarul și se apropie puternic de paritatea cu moneda americană
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 sep 2022
Lira sterlină s-a prăbușit la un minim record în raport cu dolarul american, din cauza temerilor tot mai mari privind stabilitatea finanțelor publice britanice.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prăbușirea de aproape 5%, la puțin peste 1,03 dolari, a avut loc în timpul tranzacțiilor din Asia și Australia de luni și a venit după o scădere de 3,6% vineri.
Ministerul Sănătății: 856 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 417 mai puține decât în ziua precedentă CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății: 856 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 417 mai puține decât în ziua precedentă Declinul a încurajat previziunile că lira sterlină ar putea ajunge la paritate cu dolarul american. Moneda și-a revenit ușor, la circa 1,07 dolari, după minimele atinse în prima parte a tranzacțiilor de luni.
 
 
Noile măsuri fiscale de reducere a impozitelor, care includ renunțarea la planurile de majorare a impozitului pe profit și reducerea ratei maxime a impozitului pe venit, au fost criticate de către Partidul Laburist din opoziție și chiar și de către membri ai Partidului Conservator, notează CNN.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
lira
dolar
gbp
lira sterlină
paritate