Marea Britanie începe să caute un nou guvernator pentru Banca Angliei

Marea Britanie începe să caute un nou guvernator pentru Banca Angliei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2019

Ministrul britanic de Finanțe Philip Hammond a declarat miercuri că va începe să caute un înlocuitor al guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney, care și-a prelungit deja de două ori mandatul la conducerea instituției și a exclus o nouă amânare a plecării sale, chiar dacă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă incertă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Găsirea unui canditat cu competențele și experiența necesare pentru a conduce Banca Angliei este esențială pentru a asigura în continuare soliditatea economiei noastre și păstrarea poziției Marii Britanii de principal centru financial mondial”, a afirmat Hammond într-un comunicat.

Mark Carney și-a asumat rolul de guvernator al Băncii Angliei pe 1 iulie 2013 și va renunța la funcție pe 31 ianuarie 2020, scrie News.ro.

Analiștii CFA estimează că euro va crește peste nivelul de 4,85 lei în următoarele 12 luni CITEȘTE ȘI Analiștii CFA estimează că euro va crește peste nivelul de 4,85 lei în următoarele 12 luni

”Îmi doresc să lucrez în continuare cu Mark Carney în ultimele luni ale mandatului său ca guvernator. Fermitatea sa ne-a ajutat să gestionăm economia într-o perioadă dificilă, iar acum avem o inflație stabilă, scăzută, și cea mai rapidă creștere a salariilor din ultimii zece ani”, a arătat Hammond.

Hammond a declarat în această lună că speră ca îngrijorările provocate de Brexit să nu descurajeze posibilii aplicanți.

Procesul de recrutare este astfel conceput încât să asigure că va fi numit cel mai potrivit candidat, dintr-o bază cât mai largă posibil de aplicanți, a spus ministrul de Finanțe.

Hammond este audiat miercuri dimineață în Comisia de Finanțe a Parlamentului, unde va vorbi despre procesul de recrutare a unui nou guvernator al băncii centrale.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
philip hammond