Mario Draghi avertizează că nu se întrevede o redresare a zonei euro

Mario Draghi avertizează că nu se întrevede o redresare a zonei euro
scris 24 sep 2019

O redresare a zonei euro nu se întrevede și riscurile externe afectează economia regiunii, a afirmat luni președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, justificând noile măsuri de stimulare anunțate luna aceasta, transmite Reuters.

"Datele recente și indicatorii care estimează evoluția economiei - cum ar fi noile comenzi din industrie - nu arată semne convingătoare de redresare a creșterii în viitorul apropiat, iar riscurile negative se mențin", a declarat Draghi, în Comisia pentru afaceri economice din Parlamentul European, scrie Agerpres.

Recent, Banca Centrală Europeană a anunțat relansarea programului de relaxare cantitativă (QE), achiziționând lunar obligațiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie. Acest program se va derula atât timp cât va fi necesar, pentru a întări impactul politicilor BCE, și se va încheia cu puțin timp înainte ca BCE să înceapă majorarea ratelor dobânzilor.

Noi reguli RCA după ce Comisia Europeană a atenționat România CITEȘTE ȘI Noi reguli RCA după ce Comisia Europeană a atenționat România

Draghi a explicat că sectorul serviciilor - stâlpul economiei interne - pare să rămână rezistent deocamdată, dar nu va fi imun pe termen nedeterminat la dificultățile din industriile concentrate pe export.

El a scos în evidență beneficiile unui instrument fiscal centralizat, cum ar fi bugetul federal din SUA, ca un element cheie pentru a înlesni ciclurile de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mario draghi
zona euro