Meta Estate Trust își depășește ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele 9 luni. Plus anunț - La capitolul vești bune pentru acționari mai adăugăm o premieră

Meta Estate Trust își depășește ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele 9 luni. Plus anunț - La capitolul vești bune pentru acționari mai adăugăm o premieră

Alexandru Bonea, Director General MET

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Meta Estate Trust, Fondul de investiții Meta Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, înregistrează rezultate financiare în creștere în primele 9 luni ale anului 2023. Compania a investit peste 50 milioane de lei (10,6 milioane de euro) în primele 9 luni ale anului în 16 proiecte, iar portofoliul de investiții al companiei a ajuns la valoarea de 93,6 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

Activele totale ale Meta Estate Trust au depășit 107 milioane de lei, o creștere de 9% față de sfârșitul anului 2022, finanțate în principal din lichiditățile suplimentare generate de proiectele finalizate în acest an.

FOTO Grupul elvețian Swisspor cumpără BriothermXPS. Una dintre cele mai mari tranzacții de profil din România CITEȘTE ȘI FOTO Grupul elvețian Swisspor cumpără BriothermXPS. Una dintre cele mai mari tranzacții de profil din România

 „Mi se pare important să înțelegem rezultatele financiare ale Meta Estate Trust în contextul pieței. Anul acesta, piața imobiliară din România a stagnat, iar numărul tranzacțiilor a scăzut. Cu toate acestea, noi am reușit să livrăm rezultate performante și să ne depășim țintele financiare. Acest lucru dovedește faptul că strategia noastră investițională funcționează în orice context de piață și că modelul nostru de business este unul rezilient, adaptabil ciclurilor de piață”, spune Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

‘’În viitor, ne vom concentra pe dezvoltarea liniei de afaceri parteneriate cu dezvoltatorii, monetizarea graduală a portofoliului de investiții din linia de afaceri early-stage, și operaționalizarea unor noi proiecte în segmentul de închirieri. Vom continua să extindem portofoliul de proiecte prin utilizarea resurselor proprii și a finanțării bancare suplimentare”, a mai spus acesta.

Veniturile totale au depășit 15 milioane de lei, în creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce cheltuielile operaționale au crescut cu doar 23%. Compania a încasat echivalentul în lei a circa 10,8 milioane euro din tranzacții aferente investițiilor închise. Profitul net a fost de 7 milioane de lei, un avans de 90%  și a depășit valoarea bugetată pentru anul 2023.

„La capitolul vești bune pentru acționari adăugăm o premieră pentru Meta Estate Trust: urmărim implementarea unei politici de remunerare a acționarilor echilibrate, care armonizează nevoile acestora cu asigurarea resurselor pentru planurile de dezvoltare ale companiei. Am propus pentru următoarea AGOA aprobarea distribuirii de dividende în numerar în valoare brută de 3.757.429,68 lei”, a declarat Tudor Cartianu, Președinte CA Meta Estate Trust.

Program ”Primul Monument Restaurat\ CITEȘTE ȘI Program ”Primul Monument Restaurat": Credite bancare sau granturi de la autorități locale, garantate de stat

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital.

Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO. Compania a investit de la înființare în mai mult de 50 de proiecte imobiliare și a ieșit cu succes până în acest moment din peste 20 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției (în București și în marile orașe). Politica investițională se bazează pe un mix de tipologii investiționale cu profile de randament și riscuri diferite, cu un portofoliu diversificat și flexibil, care se poate adapta ușor ciclurilor de piață.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
imobiliare