Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci
scris 25 nov 2019

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 1,051 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 46 de luni, la un randament mediu de 3,92% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,860 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Marți este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

INFOGRAFIC: La cât va ajunge cursul euro/leu anul viitor. Un nou maxim CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC: La cât va ajunge cursul euro/leu anul viitor. Un nou maxim

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane de lei față de cea programată pentru luna octombrie și va fi destinată refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
imprumut