Moody’s: Profiturile și veniturile băncilor britanice vor scădea din cauza Brexit

Moody’s: Profiturile și veniturile băncilor britanice vor scădea din cauza Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

Profiturile și veniturile băncilor britanice vor scădea, iar creditele neperformante vor crește, pe măsură că impactul votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE își va face efectul în economie, avertizează agenția de evaluare financiară Moody’s într-un raport publicat miercuri, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea economică mai lentă din Marea Britanie va afecta probabil calitatea activelor și va reduce cererea pentru credite, din cauza incertitudinilor provocate de rezultatul referendumului din iunie, scrie News.ro.

”Incertitudinile sporite, legate de viitorul relațiilor comerciale ale Marii Britanii cu UE, vor conduce probabil la scăderea încrederii și a investițiilor, precum și a cheltuielilor de consum din Marea Britanie”, a declarat Carlos Suarez Duarte, vicepreședinte la Moody’s.

Acești factori vor exercita presiuni asupra veniturilor, calității activelor și profitabilității pentru toate băncile din Marea Britanie, cu toate că unele vor fi mai rezistente decât altele, a adăugat Duarte.

Pe 28 iunie, Moody's a retrogradat perspectiva sistemului bancar britanic de la stabilă la negativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody’s
brexit