Next Capital și-a majorat cu 15% creanțele gestionate prin factoring în primul trimestru, la 25 mlioane lei

Next Capital și-a majorat cu 15% creanțele gestionate prin factoring în primul trimestru, la 25 mlioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2017

Next Capital a înregistrat o creștere de 15% a volumului creanțelor gestionate prin operațiuni de factoring în primul trimestru al acestui an față de aceeași perioadă din 2016, până la 25 milioane lei, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Factoringul este un produs financiar prin care o companie "vinde" facturile pe care le are de încasat unui factor, care este, de obicei, o bancă. În schimb, compania primește o parte din valoarea facturilor, ca avans, care poate ajunge până la 80% din cuantumul acestora, iar restul la momentul când factorul încasează contravaloarea facturilor de la clienții companiei.

Domeniul cel mai activ în accesarea serviciilor de factoring a fost IT, urmat de cel al bunurilor d elarg consum, cu 45% din totalul creanțelor gestionate de Next Capital, scrie News.ro.

"Am reușit creșterea portofoliului de clienți de factoring, dar, în același timp, lucrăm mult mai mult cu clienții existenți inclusiv la dezvoltarea de produse noi, plecând în primul rând de la nevoile acestora”, a declarat directorul Next Capital, Bogdan Roșu.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump CITEȘTE ȘI Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump

Până la sfârșitul anului, reprezentanții Next Capital mizează pe o depășire a cifrei de afaceri de anul trecut cu 50%.

IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care se ocupă de soluții de creditare, cumpărare și recuperare creanțe, dar și servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing).

viewscnt
Afla mai multe despre
next capital
creante
factoring