Pandemia Coronavirus a provocat pierderi record Băncii Naționale a Elveției

Pandemia Coronavirus a provocat pierderi record Băncii Naționale a Elveției
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2020

Banca Națională a Elveției (SNB) a raportat joi pierderi trimestriale record de 38,2 miliarde de franci (39,34 miliarde de dolari), în condițiile în care pandemia de coronavirus a afectat valoarea acțiunilor și valutelor deținute de SNB, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Națională a Elveției are investiții în valoare de aproximativ 800 miliarde de franci, în principal în obligațiuni și acțiuni pe care le-a a cumpărat de-a lungul unei campanii destinate reducerii valorii francului, scrie Agerpres.

Ministrul Agriculturii: Foarte mulți producători și procesatori au stocuri foarte mari. Sunt stocuri foarte mari la lapte, carne de pui, legume, carne de vită CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Foarte mulți producători și procesatori au stocuri foarte mari. Sunt stocuri foarte mari la lapte, carne de pui, legume, carne de vită

În primul trimestru al acestui an, valoarea pachetelor de acțiuni deținute de Banca Națională a Elveției a scăzut cu 31,9 miliarde de franci, după ce impactul economic al virusului a prăbușit piețele bursiere, la care s-au adăugat pierderi de 17,1 miliarde de franci ca urmare a evoluțiilor negative ale cursului de schimb. În schimb, fuga investitorilor spre activele sigure a fost benefică pentru rezervele de aur ale SNB (aproximativ 1040 tone), a căror valoare a crescut cu 2,8 miliarde de franci. De asemenea, SNB a înregistrat un profit de 300 milioane de franci de pe urma dobânzilor negative pe care le percepe de la băncile comerciale pentru rezervele pe care acestea le păstrează la banca centrală.

"Primul trimestru din 2020 a fost dominat de răspândirea globală a coronavirusului. Măsurile luate pentru a ține sub control a pandemiei au afectat în mod serios piețele financiare și în consecință și rezultatele SNB", a informat Banca centrală.

Acestea sunt cele mai mari pierderi trimestriale înregistrate de Banca Națională a Elveției de la înființarea sa în 1907. Economiștii de la UBS se așteptau la pierderi de 30 miliarde de franci.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca nationala a elvetiei
coronavirus