Pe fondul coronavirus, acțiunile europene marchează cel mai abrupt declin săptămânal din ultimele aproape 6 luni

Pe fondul coronavirus, acțiunile europene marchează cel mai abrupt declin săptămânal din ultimele aproape 6 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 ian 2020

Acțiunile europene au avut cel mai abrupt declin săptămânal din ultimele aproape 6 luni, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de pneumonie cauzată de coronavirus crește, iar astăzi au fost confirmate primele două cazuri de infectarea cu acest virus în Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat săptămâna cu o scădere de 3,05%. În ședința de vineri, declinul a fost de 1,07%.

Bursa românească închide săptămâna cu o sesiune pozitivă. Nu a prins prăbușirea din a 2-a parte a orarului de tranzacționare de la New York CITEȘTE ȘI Bursa românească închide săptămâna cu o sesiune pozitivă. Nu a prins prăbușirea din a 2-a parte a orarului de tranzacționare de la New York

Indicele DAX (Frankfurt) a pierdut 1,33%, CAC 40 (Paris) a coborât cu 1,1%, iar FTSE 100 (Londra), cu 1,3%.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat "urgență de sănătate publică la nivel internațional" din cauza coronavirus, în contextul în care numărul deceselor de pneumonie virală a trecut de 200.

Evoluțiile au loc și în contextul în care Eurostat a confirmat astăzi că economia zonei euro încetinește. Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat un avans de 1,2% în 2019, după o creștere de 1,8% în anul 2018, și un avans de 2,4% în 2017, arată estimările biroului european de statistică.

Și în SUA, principalii indici sunt în scădere puternică în ședința de astăzi. S&P scade cu 1,6%, Dow Jones Industrial Average pierde 1,9%, iar Nasdaq Composite, 1,36%.

Totodată, acțiunile Apple înregsistrează cel mai puternic declin zilnic din ultimele 5 luni, de circa 3,8%. Scăderea este provocată tot de temerile legate de coronavirus, având în vedere expunerea gigantului american pe piața din SUA și faptul că extinderea virusului ar putea afecta producție de telefoane iPhone.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
apple
coronavirus
coronavirus marea britanie