Peste 70 de miliarde de dolari au dispărut de pe piața cripto în 24 de ore

Peste 70 de miliarde de dolari au dispărut de pe piața cripto în 24 de ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2023

Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari, atingând un minim al ultimelor aproape două luni, după un val de vânzări pe piețele bursiere din SUA și prăbușirea unui creditor axat pe criptomonede, potrivit CNBC.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Piața criptomonedelor a văzut cum peste 70 de miliarde de dolari au fost șterse din valoarea sa în decursul a 24 de ore, arată G4Media.ro.

FOTO Tranzacția PPC-Enel îl readuce pe șeful celei mai mari companii energetice a Greciei aproape de afacerea de fashion online din România, ce promovează designeri eleni. \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacția PPC-Enel îl readuce pe șeful celei mai mari companii energetice a Greciei aproape de afacerea de fashion online din România, ce promovează designeri eleni. "Suntem un brand cu rădăcini greco-române."

Bitcoin se tranzacționa în scădere cu aproape 8%, la 19.900,28. Ether a scăzut cu peste 8%, la 1.400,63 dolari.

Vânzarea cripto a fost provocată de o serie de factori. Mișcarea prețurilor criptomonedelor este destul de strâns corelată cu piețele bursiere din SUA, în special cu Nasdaq, piața puternic tehnologică. Iar joi principalii indici americani au închis în scădere.

Marți, președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a indicat că ratele dobânzilor ar putea crește – și rămâne mai mari – decât se așteaptă. Creșterea ratelor dobânzilor din ultimul an a cântărit asupra activelor de risc, cum ar fi acțiunile și, în special, asupra criptomonedelor.

„Există doar puține motive pentru a cumpăra bitcoin acum, deoarece piața este saturată de evoluții negative, nu doar în mod specific pentru industria cripto, ci și pentru piața financiară în general”, a declarat Yuya Hasegawa, analist la firma japoneză de criptomonede Bitbank.

Îngrijorări legate de bănci

Un alt factor major care apasă asupra prețurilor cripto este prăbușirea Silvergate Capital, un important creditor al industriei cripto. Silvergate a declarat miercuri că își încheie operațiunile și își lichidează banca.

Căderea Silvergate este un alt exemplu al modului în care prăbușirea marii burse de criptomonede FTX continuă să aibă un impact asupra industriei. FTX a fost un client important al Silvergate.

Separat, Silicon Valley Bank a declarat miercuri târziu că a vândut participații în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari. SVB este o bancă importantă în spațiul start-up-urilor tehnologice. Furnizând servicii bancare tradiționale, dar finanțând în același timp și proiecte tehnologice, este considerată o coloană vertebrală a industriei de capital de risc din SUA.

Vânzarea activelor vine în contextul în care SVB se confruntă cu un mediu mai slab de finanțare a sectorului tehnologic, deoarece fondurile de capital de risc rămân prudente pe fondul unei situații macroeconomice mai slabe și al creșterii ratelor dobânzilor.

Atât Silvergate, cât și SVB și-au plasat banii în titluri de trezorerie americane, care și-au pierdut din valoare pe măsură ce Fed a majorat ratele. Aceste bănci au fost nevoite să vândă aceste obligațiuni în pierdere pentru a-și consolida poziția de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda