Acționarii Electrica au aprobat distribuirea unui dividend cu randament net de aproape 5%

Acționarii Electrica au aprobat distribuirea unui dividend cu randament net de aproape 5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2017

În Adunarea Generală a Ordinară a Acționarilor la Electrica a fost votată distribuirea unui dividend brut de 0,7415 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electrica (EL) va distribui în acest an acționarilor dividende în valoare însumată de 251,40 milioane lei, reprezentând 94,86% din profitul net repartizabil de 265,02 milioane lei obținmut în 2016. Valoarea dividendului brut este de 0,7415 lei/acțiune care calculată la nivel net și raportată la ultimul preț al închiderii de ieri de la BVB, de 14,46 lei/acțiune, conferă acestor titluri un randament de 4,87%.

Prima zi de la anunțul ofertei publice a Digi Communications a fost „roșie” la BVB CITEȘTE ȘI Prima zi de la anunțul ofertei publice a Digi Communications a fost „roșie” la BVB

Decizia a fost adoptată pe baza memorandumului guvernamental emis la începutul acestui an privind repartizarea a 90% din profiturile companiilor de stat sub formă de dividende în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de ieri, iar data plății urmează să fie 22 iunie.

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bursa
bvb
dividende