Acțiunile americane cresc pentru a patra zi, pe fondul diminuării temerilor privind o eventuală recesiune

Acțiunile americane cresc pentru a patra zi, pe fondul diminuării temerilor privind o eventuală recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 iul 2022

Acțiunile americane s-au apreciat puternic joi, în linie cu bursele europene, după ce oficialii Rezervei Federale (Fed) au minimizat temerile privind o eventuală recesiune în SUA și au reiterat că banca centrală va continua să combată ferm inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele S&P 500 a avansat pentru a patra sesiune consecutivă și a închis în urcare cu 1,5%, la 3.902,62 puncte. Dow Jones s-a apreciat cu 1,1%, iar Nasdaq Composite, cu 2,3%.

În așteptarea raportului de vineri privind evoluția pieței muncii în luna iunie, investitorii au ascultat comentariile mai multor oficiali Fed după publicarea minutei de la ultima ședință de politică monetară, scrie MarketWatch. Guvernatorul Christopher Waller a declarat că îngrijorările legate de recesiune sunt "exagerate", precizând că susține o nouă majorare a dobânzii cu 0,75 puncte procentuale la ședința din această lună, urmată de o creștere de 0,50 puncte în septembrie.

Cu americanii de la Silver Point la vânzare, acțiunile Fondul Proprietatea animă activitatea pe bursă CITEȘTE ȘI Cu americanii de la Silver Point la vânzare, acțiunile Fondul Proprietatea animă activitatea pe bursă

Președintele Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, a declarat, de asemenea că nu estimează o recesiune în SUA, dar că există "șanse bune" pentru “o aterizare ușoară”, sau o încetinire, a economiei.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 1,9%, cu creșteri pe toate marile burse: +1,1% pentru referința FTSE de la Londra, +2% pentru DAX de la Frankfurt, +1,6% pentru CAC 40 de la Paris și +3,1% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed