Acțiunile Băncii Transilvania surclasează pentru a 2-a oară consecutiv titlurile Hidroelectrica în topul volumelor

Acțiunile Băncii Transilvania surclasează pentru a 2-a oară consecutiv titlurile Hidroelectrica în topul volumelor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iul 2023

Indicele BET a câștigat jumătate de procent într-o sesiune cu activitate de tranzacționare dominată de acțiunile companiilor cu capitalizare mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele internaționale de acțiuni au adăugat o sesiune de creșteri în secvența pozitivă care a adus indicele Dow Jones Industrial Average de la New York Stock Exchange la maximul ultimului an și jumătate și a consolidat redutele cucerite peste nivelul de 16.100 de puncte pentru indicele DAX40 de la Frankfurt.

Acesta este contextul în care și Bursa de Valori București a consemnat o ședință de aprecieri, pe fondul unui rulaj de 66,54 milioane lei (13,52 milioane euro) care este mult mai mic decât cel adus de ordinele excepționale pe acțiunile Hidroelectrica (H2O), dar cu aproximativ 50% peste media ultimilor ani.

Peste 2 treimi din plasamentele în oferta de titluri de stat pentru populație sunt pe emisiunile denominate în moneda unică europeană. „Pe euro, ce oferă Fidelis e greu de bătut în piața bancară.” CITEȘTE ȘI Peste 2 treimi din plasamentele în oferta de titluri de stat pentru populație sunt pe emisiunile denominate în moneda unică europeană. „Pe euro, ce oferă Fidelis e greu de bătut în piața bancară.”

De altfel, volumele s-au resorbit pe Hidroelectrica, fiind de 12,72 milioane lei, într-o sesiune în care cotația a staționat la prețul de 112,80 lei/acțiune. Acestea au fost depășite de titlurile Băncii Transilvania (TLV), cu tranzacții cumulate de 21,35 milioane lei, catalizate de ordinele de cumpărare care au adus un avans de 0,98%, până la prețul de 20,70 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 16,53 miliarde lei (3,34 miliarde euro).

În aceeași notă pozitivă, cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 1,18%, până la prețul de 3,34 milioane lei, pe transferuri de 3,35 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut o revenire de 1,30%, până la prețul de 1,8660 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 10,27 milioane lei.

Barclays și-a majorat deținerea la proprietarul minei Băița Plai. Acțiunile au urcat CITEȘTE ȘI Barclays și-a majorat deținerea la proprietarul minei Băița Plai. Acțiunile au urcat

Sunt mișcări care au dat direcția generală a pieței, în linia unor aprecieri moderate: +0,41% pentru indicele compozit BET-XT, +0,16% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.511,37 de puncte, +0,16% pentru indicele energetic BET-NG și +0,50% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.183,95 de puncte revine în zona maximului ultimelor  15 luni.

Acțiunile Băncii Transilvania surclasează pentru a 2-a oară consecutiv titlurile Hidroelectrica în topul volumelor

În sensul pieței, acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut câștiguri ușoare: +0,27%, până la prețul de 0,5510 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au cumulat volume echivalente cu 4,76 milioane lei, și +0,74%, până la prețul de 40,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit schimburi însumând 2,41 milioane lei.

În direcție opusă, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,11%, până la prețul de 45,05 lei/acțiune și titlurile One United Properties (ONE) au suferit un declin de 1,39%, până la prețul de 0,9220 lei/acțiune, ambele pe tranzacții depășind cu puțin reperul de 2,00 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica