Acțiunile companiei Dr. Fischer Dental, cu ambiții pentru piața germană, intră la tranzacționare pe piața AeRO la prețul plasamentului privat. Capitalizare bursieră de aproape 7 milioane euro

Acțiunile companiei Dr. Fischer Dental, cu ambiții pentru piața germană, intră la tranzacționare pe piața AeRO la prețul plasamentului privat. Capitalizare bursieră de aproape 7 milioane euro

Dr. Antoaneta Fischer, președinte al boardului și Bogdan Chirodea, director executiv

scris 22 feb 2022

Societatea specializată în tehnică dentară Dr. Fischer Dental se listează la un nivel al indicatorului P/E de 18.

După listarea în 2019 a emisiunii de obligațiuni în valoare 10 milioane lei de clinicile Dr. Leahu, la cota pieței AeRO de la BVB vin și primele acțiuni ale unei companii cu activitate în domeniul medicinei dentare. Titlurile Dr. Fischer Dental (DENT) au ajuns în ringul bursier, unde, la jumătatea orarului de tranzacționare, în condițiile unor transferuri de aproape 100.000 de lei, s-au stabilizat la prețul de 5,70 lei/acțiune, similar cu cel al plasamentului privat de 5,13 milioane lei realizat în vederea listării.

La respectivul preț, capitalizarea de piață a societății care operează laboratoare de tehnică dentară se situează la 33,66 milioane lei (6,80 milioane euro). Raportat la profitul net de 1,89 milioane lei de anul trecut, indicatorul P/E care contrapune prețul de pe bursă câștigului firmei este de 18. Dacă avem în vedere profitul net estimat la 6,27 milioane lei în planul de business prins în memorandumul operațiunii de piață, indicatorul P/E viitor este de 5.

VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România CITEȘTE ȘI VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România

Firma care este controlată în proporție de 85% de familia Fischer, deja asigură livrări către țări precum Germania, Franța, Italia, Suedia, Olanda,Elveția sau Israel. Ținta de expansiune este în primul rând piața germană, unde Antoaneta Fischer, fondator al firmei și președinte al Consiliului de Administrație, a profesat ca medic stomatolog timp de 30 de ani încă din anul 1982.

Avantajul competitiv ar urma să fie asigurat de prețurile promovate ca fiind de 5 ori mai mici decât cele din Germania și de promptitudinea livrărilor. „Ca execuție și transport suntem mai rapizi decât piața germană”, spune doctorul Fischer.

ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

Dr. Fischer Dental a realizat venituri totale consolidate din exploatare de 10,74 milioane lei în 2021 și a obținut un nivel al câștigului pretaxare EBITDA retratat de 2,74 milioane lei. Planul de afaceri menționează un nivel al acestui capitol din bilanț de 7,36 milioane lei pentru anul 2024.

Centrul pentru activitățile din Germania este la Düsseldorf unde Fischer a profesat în anii ’80 și care are avantaj atât prin concentrația mare de orașe de pe Rin, cât și ca potențial punct de atacare a piețelor din Belgia și Olanda.

Activele totale ale companiei listate la cota pieței AeRO se ridicau la finalul anului trecut la 10,28 milioane lei, în timp ce datoriile totale erau de 2,18 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dr. fischer dental
bvb
bursa