Acțiunile europene au închis la cel mai scăzut nivel din ultimele 15 luni

Acțiunile europene au închis la cel mai scăzut nivel din ultimele 15 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 ian 2016

Acțiunile europene au închis miercuri la cel mai scăzut nivel din ultimele 15 luni, în contextul îngrijorărilor privind încetinirea creșterii economiei globale și continuarea declinului în sectorul petrolier, scăderea fiind accentuată de rezultatele sub așteptări anunțate de marii jucători din sectoarele energetic și minier, dar și din domeniul asigurărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 3,2%, la 322,29 puncte, cel mai redus nivel începând cu octombrie 2014, după ce pe parcursul ședinței a scăzut cu până la 3,5%, scriu Bloomberg și MarketWatch.

Bursa de la Londra a închis pe minus cu 3,5%, piața de capital de la Munchen a scăzut cu 2,8%, iar bursa de la Paris cu 3,4%. Indicele FTSE al bursei de la Milan a încheiat ziua cu o scădere de 4,8%.

Acțiunile asiguratorului elvețian Zurich Insurance s-au depreciat cu 11%, la cel mai mic nivel din ultimii peste trei ani, după ce a avertizat investitorii că divizia de asigurări generale va înregistra, în perioada octombrie-decembrie 2015, pierderi operaționale pentru al doilea trimestru consecutiv.

Titlurile BHP Billiton, cel mai mare grup minier din lume, au scăzut cu 7,4%, ca urmare a revizuirii în scădere a estimărilor privind producția de minereu de fier pentru anul financiar care se va încheia pe 30 iunie. BHP Billiton anticipează o producție anuală de 237 milioane tone de fier, sub nivelul de 247 milioane tone estimat anterior.

Și acțiunile Royal Dutch Shell au pierdut peste 7% din valoare miercuri, după ce compania a estimat că ieftinirea dramatică a petrolului în ultima parte a anului trecut a dus la înjumătățirea profitului pentru perioada octombrie-decembrie, la aproximativ 1,6-1,9 miliarde dolari.

Titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena s-au prăbușit cu 22%, în urma declarațiilor directorului general al Intesa Sanpaolo, care a exclus o posibilă achiziție a băncii italiene.

Pe bursa de la New York, indicele S&P 500 era în scădere cu 3,2%, la cel mai mic nivel din octombrie 2014, în timp ce Dow Jones Industrial Average și Nasdaq Composite erau în declin cu 3%, respectiv 2,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
stoxx europe 600
inchidere