Acțiunile europene au închis pe roșu, trase în jos de datele de peste Ocean

Acțiunile europene au închis pe roșu, trase în jos de datele de peste Ocean
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 oct 2023
Acțiunile europene au scăzut cu circa 1%, pe fondul îngrijorărilor legate de evoluția prețurilor de consum de peste Ocean.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Stoxx 600 a pierdut 0,97%, un avans similar fiind înregistrat și la nivel săptămânal.
 
Piețele au fost trase în jos de noile date privind inflația din SUA, care au provocat agitație și în rândul investitorilor europeni, diminuând optimismul anterior privind relaxarea politicilor monetare. 
UPDATE Tranzacție finalizată - Microsoft a semnat cea mai mare tranzacție în cei 48 de ani de istorie și cea mai mare achiziție din istoria industriei jocurilor video CITEȘTE ȘI UPDATE Tranzacție finalizată - Microsoft a semnat cea mai mare tranzacție în cei 48 de ani de istorie și cea mai mare achiziție din istoria industriei jocurilor video

Pe fondul unei volatilități crescute, atenția investitorilor se îndreaptă spre dinamica ratelor de dobândă pentru anul viitor. În SUA, atât indicele prețurilor la producători, cât și cel al prețurilor de consum au fost peste așteptări, potrivit celor mai recente date. Aceste evoluții cresc probabilitatea unei noi majorării a dobânzii cheie și menținerea ratelor la un nivel ridicat pentru o perioadă mai îndelungată

Acțiunile din sectorul călătoriilor au avut o scădere de 2,2%. La polul opus, acțiunile din sectorul petrolului și gazelor naturale au înregistrat cele mai mari creșteri, de 1,2%, deoarece prețurile țițeiului au crescut brusc.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
fed
dobanda
dobanzi