Acțiunile europene cresc după ce FBI a renunțat la investigațiile împotriva lui Hillary Clinton

Acțiunile europene cresc după ce FBI a renunțat la investigațiile împotriva lui Hillary Clinton
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 nov 2016

Acțiunile europene cresc, luni, după ce FBI a anunțat că renunță la investigațiile împotriva candidatului democrat la președenția SUA, Hillary Clinton, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:30, indicele Stoxx Europe 600 era în creștere cu 1,2%, toate sectoarele având evoluții pozitive. Acțiunile europene au încheiat săptămâna trecută cu cel mai abrupt declin din ultimele nouă luni, pe fondul incertitudinilor politice și al scăderii prețului petrolului.

Duminică, directorul FBI, James Comey, a afirmat că o nouă examinare a e-mailurilor lui Clinton nu a adus informații noi, agenția ajungând la aceleași concluzii ca în cazul primei anchete, când a stabilit că Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timpul mandatului de secretar de stat. Candidata din partea Partidului Democrat a urcat în sondaje în urma anunțului FBI.

 "Am examinat toate e-mailurile trimise către sau de la Hillary Clinton în perioada în care aceasta era secretar de stat. Pe baza analizei noastre, nu ne-am schimbat concluziile exprimate în iulie”, a declarat Comey.

Indicele DAX 30, al bursei de la Frankfurt, creșterea cu 1,6,% FTSE 100, al bursei londoneze, cu 1,5%, iar CAC 40 (Paris) cu aproape 1,8%.

"Într-o altă întorsătură extraordinară a celei mai dramatice campanii prezidențiale din SUA, curățarea imaginii lui Clinton a readus încrederea în piețe, în timp ce prețurile activelor de refugiu au scăzut, investitorii începând să mizeze pe victoria lui Clinton. Totuși, deși ecartul din sondaje a crescut și piețele anticipează înfrângerea lui Trump, mulți investitori păstrează sume semnificative în cash, în condițiile în care posibilitatea unui rezultat surprinză, ca în cazul Brexit, este prea riscantă”, afirmă Rebecca O’Keeffe, director de investiții la firma de brokeraj Interactive Investor, într-o notă.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa
stoxx europe 600
piete
clinton
fbi
e-mail
ancheta