Acțiunile europene încep timid luna octombrie, cu un avans de 0,1%

Acțiunile europene încep timid luna octombrie, cu un avans de 0,1%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 oct 2016
Acțiunile europene au încheiat prima ședință din luna octombrie cu un avans modest, în condițiile în care investitorii rămân precauți în așteptarea unor noi informații legate de un eventual acord între Deutsche Bank și autoritățile din SUA.

Indicele pan european Stoxx Europe 600 a avansat cu circa 0,1%. Indicele FTSE 100, al bursei londoneze, a crescut cu 1,2%, CAC 40 al bursei de la Paris, cu 0,12%, în timp bursa de la Madrid a scăzut cu 0,2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Stoxx Europe 600 Oil & Gas, al acțiunilor din petrol și gaze, a încheia ședința cu un avans de 0,5%, susținut de evoluția favorabilă a cotațiilor petrolului. Atât petrolul Brent, cât și West Texas Intermediate consemnau, în jurul orei 19:00, creșteri de circa 0,7%-0,8%.

Atenția investitorilor se va îndrepta, săptămână aceasta, către Deutsche Bank, dar și spre știrile legate de Brexit. Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, riscă o amendă de 14 miliarde dolari de la Departamentul Justiției din Statele Unite într-un litigiu legat de creditele imobiliare  vândute înainte de criza suprime, din 2007-2008.

Lira sterlină a coborât la minimul ultimelor 3 luni față de dolar, pe fondul speculațiilor referitoare la un Brexit “dur” CITEȘTE ȘI Lira sterlină a coborât la minimul ultimelor 3 luni față de dolar, pe fondul speculațiilor referitoare la un Brexit “dur”

Acțiunile Deutsche Bank nu au fost tranacționate luni, în condițiile în care bursa de la Frankfurt este închisă cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la Reunificarea Germaniei.

Vineri, acțiunile Deutsche Bank au avansat cu 14%, după o perioadă de scăderi abrupte, în condițiile în care, potrivit informațiilor din presa internațională,  banca germană ar putea ajunge la un acord cu autoritățile americane pentru reducerea amenzii.

Lira sterlină a scăzut luni la cel mai redus nivel față de dolarul american de la începutul lunii iulie, după ce premierul britanic a anunțat că Marea Britanie va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona în primele trei luni din 2017.

Lira sterlină a pierdut peste 1% față de moneda americană, tranzacționându-se la un curs de 1,2837 dolari. Pe parcusrul ședinței, lira a atins un minim de 1,2818 dolari, cel mai redus nivel de la începutul lunii iulie.

Față de euro, lira sterlină a pierdut 0,8%, tranzacționându-se pentru 1,1453 euro pe unitate, după ce a atins, pe parcursul zilei, un minim de 1,1433  euro pe unitate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
deutsche bank
lira
bursa
stoxx europe 600
petrol