Acțiunile gigantului american General Electric, în România cu peste 1.000 de angajați, s-au prăbușit la minimul ultimilor 9 ani

Acțiunile gigantului american General Electric, în România cu peste 1.000 de angajați, s-au prăbușit la minimul ultimilor 9 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2018

Acțiunile General Electric (GE) s-au prăbușit cu 11% pe bursa de la New York marți, până la cel mai redus nivel începând cu martie 2009, pe fondul rezultatelor financiare dezamăgitoare raportate de conglomeratul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

GE a raportat o pierdere de 22,8 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cauzată de deprecierea activelor la divizia de energie GE Power, și a anunțat tăierea dividendelor acordate acționarilor de la 12 cenți la 1 cent, măsură care ar urma să genereze economii anuale de aproape 4 miliarde de dolari.

Totodată, gigantul american a anunțat că va separa divizia GE Power în două entități, scrie MarketWatch.

Investiția TeraPlast în Serbia dă roade. Compania își dublează cifra de afaceri la 9 luni și obține un profit net de peste 22 milioane lei, în creștere cu 40% CITEȘTE ȘI Investiția TeraPlast în Serbia dă roade. Compania își dublează cifra de afaceri la 9 luni și obține un profit net de peste 22 milioane lei, în creștere cu 40%

Inițial, acțiunile companiei s-au apreciat cu până la 2%, în condițiile în care deprecierea activelor GE Power fusese anunțată la începutul lunii. Ulterior, titlurile au trecut pe scădere, pe fondul informațiilor privind extinderea unei investigații a SEC, autoritatea de reglementare pe piața de capital americană, la divizia de energie.

În jurul orei 20:00, acțiunile GE se depreciau cu 11,56%, la 9,87 dolari pe unitate, cel mai mic preț începând cu martie 2009. La acest preț, compania este evaluată la 85,77 miliarde de dolari, cu mai mult de 11 miliarde de dolari sub capitalizarea de la închiderea de luni.

Volumul transferurilor este de asemenea ridicat, GE fiind cel mai tranzacționat emitent la bursa newyorkeză marți.

Anunțul privind separarea activităților GE Power vine la câteva luni după ce conglomeratul a decis să separe divizia de dispozitive medicale GE Healthcare și participația la Baker Hughes de restul grupului, mutări prin care urmărește să își reducă datoriile cu circa 25 miliarde de dolari.

Totodată, GE a anunțat, anul trecut, că poartă discuții pentru vânzarea diviziei de iluminat, printre cele mai puțin profitabile din grup, pentru a se concentra pe alte operațiuni. Producția diviziei de iluminat a GE este concentrată în Ungaria, unde funcționează 6 fabrici ale grupului american.

Tot anul trecut, GE a vândut divizia de soluții industriale GE Industrial Solutions producătorului elvețian de echipamente electrice și industriale ABB, activ și în România, în schimbul sumei de 2,6 miliarde de dolari.

GE este prezent cu toate diviziile sale pe piața românească, având în total peste 1.000 de angajați. GE deține 10 entități juridice în România, din care 3 unități de producție, inclusiv Unison Engine Components București (fosta Turbomecanica Combustor Products), singura fabrică de componente pentru motoare a grupului din Europa de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
actiuni
scadere
depreciere
rezultate
ge power