Acțiunile Netflix au căzut cu aproape 9% după ce compania a anunțat că a câștigat doar 4 milioane de noi abonați, sub estimarea inițială

Acțiunile Netflix au căzut cu aproape 9% după ce compania a anunțat că a câștigat doar 4 milioane de noi abonați, sub estimarea inițială
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 apr 2021

Acțiunile Netflix au scăzut cu aproape 9% după ce compania a anunțat că, pe primul trimestru, a câștigat doar 4 milioane de noi abonați, sub estimarea inițială de 6 milioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul este mult redus comparativ cu cei aproape 16 milioane de noi abonați, adăugați în perioada similară a anului trecut, conform WSJ.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

La începutul anului, Netflix a anunțat că  a depășit așteptările atât în ceea ce privește veniturile, cât și numărul abonaților noi și pregătește lansarea unei noi opțiuni pentru redarea conținutului disponibil.

Veniturile Netflix au crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 21,5%, ajungând la 6,64 miliarde dolari, peste estimarea inițială de 6,63 miliarde de dolari.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În aceeași perioadă, numărul abonaților la nivel global a ajuns la 203,7 milioane, în creștere cu 8,5 milioane față de trimestrul anterior. Netflix estimase că va crește cu 6,5 milioane de utilizatori.

Acțiunile companiei au crescut atunci cu peste 12 procente, în orele care au urmat anunțului.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Netflix spune că nu mai are nevoie să împrumute bani pentru operațiunile de zi cu și caută variante prin care să returneze bani investitorilor. În același timp, Netflix vrea să crească ritmul în care-și plătește datoriile.

Compania americană a împrumutat 15 miliarde de dolari începând cu 2011 și are acum 8,2 miliarde cash.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
video
streaming